9 Mayıs 2019 Perşembe

Balık Yağı Hapı / Naturmax Omegamax Kapsül

Herkese merhaba. Bugün uzun zamadır aklımda olan balık yağı konusu ile karşınızdayım.


Konulara sıra sıra bakalım önce Omega 3 daha sonra ise balık yağı’nı konuşalım.
 Omega 3 Nedir, Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?
Omega 3 yağ asitleri, insan vücudunda önemli rol oynayan çoklu doymamış yağ asidi türüdür. Bu yağ asitleri metabolizma için gerekli olduğu halde vücutta sentezlenemezler ve gıdalarla alınmaları gerekir. Omega-3 ailesine ait pek çok yağ asidi vardır. Omega 3, kalp krizi riskini en aza indirebilir, kemikleri ve eklemleri güçlendirebilir, kan şekerini düzenleyebilir, alzheimer, bunama gibi gibi tehlikeli hastalıklara yakalanma ihtimalini zayıflatabilir, kalp damar sağlığının korunmasında etkin rol oynayabilir.

Omega 3 yağlarının yararları Nelerdir?

Omega yağ asitleri kalp hastalıklarında önemli rol oynayan maddeler üzerinde etkilidir. Düzenli balık yağı alanlarda kan yağlarının olumlu yönde değiştiği biliniyor; trigliseritler düşüyor, iyi kolesterol az da olsa yükseliyor. Kötü kolesterolün yapısını değiştirip daha az zararlı hale getirdiklerini gösteren araştırmalar var. Balık yağının bir diğer yararı da kan basıncı üstüne. Kılcal damarların gevşemesini ve genişlemesini kolaylaştırarak hem büyük hem küçük tansiyonu düşürüyor. Aynı zamanda kalp hızını az da olsa yavaşlatıyor. Yani kalbin işini hafifletiyor.  Yüksek dozda alınan balık yağı pıhtı oluşumunu zorlaştırıyor. Kalp hastalıklarını önlemede bu etkisinin de rol oynadığını düşünen bilim adamları var.  Balık yemek veya balık yağı hapı almak kan yağları, tansiyon, pıhtı oluşumu üzerine olumlu etki yapmakla kalmıyor, bu yolla damar sertliğinin ilerlemesini yavaşlatıyor. Bu konuda son 10 yılda yapılmış birçok karşılaştırmalı bilimsel çalışma var. Balık yağı kalbe yararlı Bir dizi araştırma, kalp krizi geçirenlerin, balık yağıyla tedavi edilirlerse, tekrar kalp krizi geçirme ve ölüm risklerinin azaldığını gösteriyor.


Balık Yağı (Omega 3) Hapı ?

Balık yağı hapı, sağlığınız için çok önemli olan omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Sıklıkla yağlı balıklar tüketmiyorsanız balık yağı takviyesi kullanmak yeterli miktarda omega-3 yağ asidi almanıza yardımcı olabilir. Balık yağı vücut direnci için çok önemli ve çok değerlidir. Özellikle çocuklarda sıkça kullanılan balık yağı yalnızca çocuklar için değil yetişkinler için de son derece önemlidir. Balık yağı haplarının cildi güzelleştirmekten, vücuttaki enflamasyonu azaltmaya, kemik yoğunluğunu güçlendirmekten, beyin gücünü arttırmaya kadar uzanan pek çok faydası bulunmaktadır. 



Omega 3 faydaları nelerdir sorusuna cevap verebilmek için; kendisi küçük ama etkisi büyük olan balık yağı haplarının faydalarına gelin yakından bakalım.

  1. Kalbi Hava Kirliliğinin Olumsuz Etkilerinden Korur
  2. Kireçlenme Olarak Bilinen Osteoartrite Karşı Koruma Sağlar
  3. Yaşlanma Belirtilerini Azaltır
  4. Yağ Yakımına Yardımcı Olur
  5. Hafızayı ve Zekayı Güçlendirir
  6. Yağsız Kas Kütlesini Korumaya Yardımcı Olur
  7.  Kemikleri Güçlendirir
  8.  Vücut Yağlarını Eritmeye Yardımcı Olur
  9. Anabolik Olması Sebebiyle Protein Sentezlenmesine Destek Olur
  10. Antienflamatuvar Özellikleri ile Vücuttaki Enflamasyonu Azaltır
  11. İnsülin Duyarlılığını ve Metabolizmayı İyileştirir
  12.  Egzersiz Performansını Arttırmaya Yardımcı Olur

 Naturmax omegamax kapsül Balık yağından almak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.



 

 





2 yorum:

  1. bende çok güvenerek kullanıyorum. Bu kadar çok faydasını bilince kullanmamak olmaz değil mi

    YanıtlaSil
  2. Daha çok kızım için balık yağı kullanıyorum ama bizler için bu da güzel bir öneri, sağlıklı günler :)

    YanıtlaSil

#lerzankaradanli23nisan5yasinda

Herkese merhaba. İnstagram da gün aşırı aktif olabiliyorum ama burayı biraz boşladığımın farkındayım. Dedim kiii, güzel bir geri dönüş yap...